vineri, 30 decembrie 2011

LA MULTI ANIAveti cateva instructiuni de utilizare pentru a face anul 2012 de success maxim:

Pentru români, zgomotul alungă spiritele rele, iar buzunarele trebuie să fie pline în noaptea dintre ani. Nu aveţi voie să împrumutaţi bani, pentru vă veţi rămâne săraci în anul care vine, iar foarfecele trebuie ocolite, pentru că taie norocul. Însă obiceiurile unor popoare par mult mai ciudate decât cele româneşti.

Metal topit într-un pahar cu apă
Atunci când vine vorba despre tradiţii, Germanii şi Austriecii par campionii lucrurilor ciudate. În noaptea de Revelion, ei toarnă metal topit într-un pahar cu apă. În contact cu apa, metalul ia nişte forme ciudate care pot prezice viitorul. De exemplu, o minge înseamnă noroc în anul care vine, o ancoră înseamnă nevoia de ajutor, în timp ce crucea reprezintă moartea unei rude apropiate.

Fotografii aruncate în foc
În seara de Revelion, localnicii din Ecuador adună câteva fotografii realizate în ultimul an pentru a le arunca în foc. În acest fel, ecuadorienii scapă de trecut şi sunt gata să îmbrăţişeze începutul noului an.

Haine colorate
Mexicanii îşi asigură fericirea purtând lenjerie intimă colorată în noaptea dintre ani. Cei care vor să găsească iubirea, poartă lenjerie intimă de culoare roşie, iar cei care vor noroc, aleg culoarea galbenă.

Haine cu cercuri
Spre deosebire de mexicani, filipinezii vor bani, iar pentru asta se îmbracă în haine cu diferite modele circulare.

Revelion în cimitir
În multe oraşe din Chile, în ajunul Anului Nou, oamenii mănâncă alături de familie. După cina tradiţională, chilienii iau câteva scaune de-acasă şi merg la cimitir, aşteptând venirea noului an alături de cei care le-au fost dragi. Pentru mulţi chilieni, Revelionul arată întotdeauna la fel.

Lenjerie intimă de culoare galbenă
Momentul în care îşi schimbă lenjeria intimă este foarte important pentru bolivieni. Ei cumpără lenjerie de culoare galbenă şi aşteaptă miezul nopţii pentru a fugi şi a se schimba într-un loc ascuns. Norocul lor se va schimba la fel de repede.

Farfurii trântite de uşi
În Danemarca, spargerea farfuriilor de uşile prietenilor nu este un act de huliganism. Danezii au un astfel de obicei de Anul Nou. Cu cât găsesc mai multe farfurii sparte la uşă pe 1 ianuarie, cu atât au mai mulţi prieteni.

Curăţenie de Revelion
În ajunul Anului Nou, oamenii din Puerto Rico spală vechiul an, aruncând apă pe fereastră şi făcând curăţenie în toată casa.

Dinner for One"
Începând din 1972, în fiecare an, un număr impresionant de germani urmăreşte emisiunea britanică „Dinner for One". Nu se ştie de ce acest fapt a devenit un obicei, însă cuvintele „aceeaşi procedură, în fiecare an" s-au transformat într-un adevărat slogan în Germania.

Strângere de fonduri
În Turcia, acţiunile filantropice în seara de Anul Nou aduc noroc şi fericire în anul care va urma. Însă fericirea este simţită, în primul rând, de către beneficiarii acţiunilor umanitare care au devenit o adevărată tradiţie de Revelion.

Se spune că...
...nu e bine ca între Crăciun şi Anul Nou să se tricoteze, să se coasă, să se spele rufele.
...acel obiect pe care îl ai în mână de Anul Nou, la 12 noaptea, sau cel pe care pui mâna imediat după ora 12 va fi cel mai important plan al vieţii tale în anul care vine. Dacă ai bani în mână, vei merge bine cu banii tot anul, daca îţi ţii iubita de mână, îţi va merge bine cu dragostea tot anul, dacă ţii paharul în mână, va fi un an vesel.
...dorinţa pusă la miezul nopţii de Revelion are toate şansele să se împlinească.
...e bine să ai pe masa de Crăciun şi de Anul Nou crenguţe de vâsc - aduce noroc.
...aduce ghinion dacă agăţi calendarul înainte ca noul an să înceapă.
...aduce ghinion să întorci fila de calendar înainte ca ziua sau luna să se încheie.
...aduce ghinion să intri în noul an fără nici un ban în buzunar.
...e bine să nu te găsească Anul Nou cu datorii, altfel vei avea datorii tot anul.
...primul om care va trece pragul în prima zi din noul an va influenţa tot anul. Persoanele blonde sau roşcate aduc ghinion, persoanele brunete aduc noroc.
...prima persoană care va bate la uşă în prima zi din noul an trebuie primită. Dacă prima persoană care va intra în casă e femeie - va fi un an prost, dacă e bărbat - va fi un an norocos. Cautati de urgenta barbati………
...nu trebuie să arunci nimic din casă în prima zi de an nou, nici măcar gunoiul! E bine ca ceva sau cineva să intre în casă în prima zi din Anul Nou, nu să iasă!
...este bine să faci ceva care are legătură directă cu serviciul sau ocupaţia specifică în prima zi a noului an pentru ca aceasta să meargă bine în Anul Nou.
...nu este bine să speli în prima zi a Noului An.
...prima zi din Noul An trebuie să găsească locuinţa curată.
...este bine să porţi haine noi pe 1 ianuarie şi ceva de culoare roşie, de Revelion.
...este semn rău să spargi ceva în prima zi a Noului An şi în noaptea de Revelion.
...este semn rău să plângi în prima zi a Noului An.
...este bine să faci mult zgomot la miezul nopţii pentru a alunga spiritele rele (clopoţei, petarde etc.)
...este rău să împrumuţi bani sau altceva în prima zi a Noului An.
...e semn rău dacă strănuţi în noaptea de Anul Nou.
...aduce noroc să mănânci carne de porc sau linte de Anul Nou.
...Anul Nou va fi luminos şi bun dacă se lasă o lampă sau o lumânare aprinsă până la ziuă.
...în dimineaţa de 1 ianuarie se pun bani de argint în apă cu care se spală membrii familiei.
...este semn rău să înjuri sau să foloseşti cuvinte urâte în ajun de An Nou.
...este bine să laşi uşile şi geamurile deschise în noaptea de Anul Nou, nu uita de asigurare…..
...ceea ce faci în ajun de An Nou vei face tot anul următor.
...femeile nemăritate, dacă împrumută o verighetă şi o poartă de Anul Nou pe al treilea deget de la mâna stângă, îl vor visa pe viitorul soţ. De asemenea, acelaşi vis va apărea dacă tai o frânghie deasupra pernei când mergi la culcare, de Anul Nou.
...copiii născuţi de Crăciun sau de Anul Nou sunt norocoşi.
...nu este bine să laşi focul să se stingă de Anul Nou, indiferent ce reprezinta focul………
...este bine să întorci ceasul şi să îl potriveşti imediat după ce a bătut ora 12 noaptea.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu