miercuri, 14 decembrie 2011

Web design, SEO si dezvoltarea web

Daca esti nou in lumea afacerilor online si a tehnologiilor web, trebuie sa fii constient de diferentele si caracteristicile firmelor care presteaza servicii web inainte de a investi bani intr-un website.

Micile firmele de web design si dezvoltare web, pentru a acapara mai multi clienti, incearca sa faca si jobul de optimizare SEO. Insa diferentele dintre web design, dezvoltare web si optimizare SEO sunt majore, sunt pur si simplu 3 limbi diferite. Tocmai de aceea firmele mari de web design sunt sectionate pe departamente, iar un proiect trece prin mana a mai multor oameni din echipa, fiecare avand rolul lui, realizand pentru website ceea ce stie el mai bine. Insa la firmele mari, de web design, si preturile sunt pe masura calitatii.

Sa aruncam o privire la cele tre tipuri de specialisti web cu care ai de-a face pe parcursul dezvoltarii unui website si sa vedem caracteristicile fiecaruia:

1. Web designerul
Un web designer e un specialist care se concentreaza pe partea de design a site-ului, pe aspectul acestuia, el creeaza layout-ul – pur si simplu creeaza imaginea site-ului. Prima persoana care va lucra la un website este web designerul, el va veni cu diverse concepte si design-uri care sa multumeasca clientul. Web designerii sunt constienti de aspectul SEO, iar un bun web designer va avea la cunostinta modalitatile de baza de optimizare a site-ului pentru motoarele de cautare.

2. Dezvoltarea web
Dezvoltatorii web sunt programatorii, ei vor lua imaginea de la web designer si o vor transforma intr-un website functionabil. Cu ajutorul limbajelor de programare precum HTML, PHP, Javascrip, programatorul va da site-ului viata, iar pentru o aranjare corecta a codului site-ului, si programatorul trebuie sa aibe cunostinte de optimizare On site si web design.

3. Specialistul SEO
Specialistul SEO nu deseneaza si nici nu foloseste limbaje de programare pentru a dezvolta un website. Rolul unui specialist SEO este non-tehnic, si isi desfasoara activitatea mai mult in afara website-ului, daca atat web designerul cat si programatorul au tinut cont de optimizarea On Site necesara procesului de optimizare SEO. Specialistul SEO isi intra in rol dupa ce website-ul a fost terminat, punand la cale diferite tehnici de promovare a site-ului printr-un mixt atent de optimizare On Site si Off Site. Optimizarea On site tine mai mult de structura site-ului, de continutul acestuia, linkurile interne si selectarea cuvintelor cheie importante. Optimizarea Off Site tine de strategia de link building.

Inainte de a alege firma de web design care sa se ocupe de proiectul dvs, asigurati-va ca aveti informatii cu privire la cine se va ocupa de procesele mai sus enumerate. Alegerea corecta a unei firme web care sa se ocupe de optimizarea SEO este cruciala, deoarece exista multe tehnici mai putin curate care vor ridica website-ul dvs in primele pozitii in motoarele de cautare intr-un timp relativ scurt, urmand apoi ca acesta sa fie penalizat de motoarele de cautare, iar noi cu siguranta nu ne dorima cest lucru pentru propriul website.

Un comentariu:

  1. Good Seo related blog shared here,That is so nice information is presented with very bright points.Thanks for this useful points.
    web designing company

    RăspundețiȘtergere