luni, 10 octombrie 2011

Ce este un anti-virus?

Ce este un anti-virus?
Anti-virusul este un program care protejeaza virusii si alte programe care ataca un computer. Virusii au ca actiune stergerea fisierelor, accesarea datelor personale si utilizarea computerului dumneavoastra pentru a ataca alte computere straine.
Este bine sa utilizati un anti-virus deoarece puteti preveni virusul sa intre in calculatorul dumneavoastra sau altele straine. Trebuie sa aveti intotdeuna anti-virusul actualizat pentru a combate "infestarea" calculatorului, iar anti-virusul va este oferit pe baza unui abonament. Daca doriti sa consultati si alte persoane sau sa aflati mai multe experiente puteti apela la o comunitate IT.  Trebuie sa urmati 3 pasi importanti pentru a preveni "infestarea" computerului:

1) Instalarea programului de anti-virus
Programul anti-virus trebuie instalat daca vreti sa aveti computerul curat. Pentru instalarea unui anti-virus puteti sa apelati la companii ca McAfee, Symantec, Trend Micro. Pentru a instala un program anti-virus mai intai trebuie sa dezinstalati programul vechi si sa apelati la firmele specializate. Nu cred ca e cazul sa nu reusiti sa instalati un antivirus cu atatea tutoriale IT la indemana.

2) Anti-virusul care este invechit nu mai este util
Pentru a functiona anti-virusul si pentru a va proteja computerul in fata virusilor trebuie sa va acualizati anti-virusul regulat. Pentru a va asigura ca anti-virusul este actualizat in fiecare zi este nevoie sa va faceti un abonament la o companie specializata. In cazul in care va-ti achizitionat un anti-virus acesta se va actualiza singur cand va conectati la internet. Pentru a verifica daca programul este actualizat intrati in meniul Start si cautati informatiile despre actualizare, iar in cazul in care programul nu sa actualizat puteti sa luati legatura cu furnizorul.

3) Asigurarea configurarii corecte a computerului
Scanarea "on-access" sau "real-time" trebuie activate. Ar trebui sa va apara o pictograma, dupa ce apare da-ti clic pe ea si veti vedea detaliile cu privire la setarile anti-virusului.

Virusii pot fi:

- Hardware sunt cei care intra in hard disc, floppy-discul si memoria computerului
- Software sunt cei care intra in fisiere si programe aflate in memoria computerului.

Virusii Software distrug si sterg fisierele, modifica dimensiunea acestora, sterg informatiile de pe disc, distrug tabela de alocare a fiserelor prin care nu mai puteti citii informatiile de pe disc si incetineste viteza computerului pana ce acesta se blocheaza. Un computer se contamineaza cu virusi atunci cand citeste dischete care au deja virusi, provenite de la alt computer sau prin intermediul telefoanelor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu