luni, 10 octombrie 2011

Pariuri sigure - Un mit?

Cei mai multi oameni aleg sa joace la pariuri din hobby, pentru adrenalina sau pur si simplu pentru ca sunt microbisti ori fani ai unei echipe anume. In cazul ultim pe care l-am dat drept exemplu, prin faptul ca stie tot despre o echipa, pariorul respectiv va avea tendinta sa considere ca stie sigur cand echipa va castiga sau cand va pierde. Acesta va fi insa primul mit pe care-l voi spulbera, foarte simplu: nu suntem prezicatori! Putem cel mult anticipa in urma unui cumul de factori care echipa are cele mai mari sanse sa castige.

Cu cat ne alegem mai bine factorii si parametrii dupa care analizam, sansele de reusita sunt mai mari. Un parior care se uita dincolo de adrenalina si ar vrea si un pic de profit, se raporteaza la o anumita perioada de timp, in care meciurile pierdute sunt mai putine decat cele castigate (sau macar mizele).

Totusi, exista o situatie cand putem efectua pariuri sigure. Am facut insa introducerea de mai sus pentru a le delimita clar de acea perceptie de mai sus. Mai intai trebuie sa stim ca o casa de pariuri calculeaza cotele pentru fiecare meci in parte, dupa o sumedenie de constante si variabile care le ajuta sa fie cat mai apropiate de adevar. Totusi, pe intregul internet exista un mare numar de case de pariuri, ceea ce face ca uneori cotele oferite sa difere, chiar foarte tare. Cautand astfel de situatii, putem gasi cazul ideal in care sa plasam un pariu pe toate variantele posibile la case de pariuri diferite (pentru a fi acoperiti in caz de orice rezultat) si sa mai si iesim in profit. Si asa am obtinut pariul sigur!

E evident ca nu e vorba de niciun fel de "proorocire" ci doar matematica pura. Am sa explic mai in detaliu in cele ce urmeaza: Avem cazul in care doi jucatori de tenis disputa un meci. Ion si Gheorghe. La prima casa de pariuri, Ion are cota 2.10 sa castige si 1.70 sa piarda (cota sa castige Gheorghe). La cea de-a doua casa de pariuri insa, situatia sta putin diferita si Gheorghe este cel favorit sa castige, avand cota 1.99, in timp ce Ion are 1.80.

Daca dispunem de o suma de 500 de Euro pe care sa o pariem, conform unor calcule (nu mai intru in detaliu despre formula, etc. exista pe internet calculatoare de pariuri sigure care ne scutesc de orice efort), impartim banii in 243.28 Euro si 256.72 Euro. Prima suma o vom plasa pe Ion la prima casa de pariuri (cota 2.10), ceea ce inseamna un castig de 510.88 Euro, iar cea de-a doua suma o vom plasa pe Gheorghe la a doua casa de pariuri (unde are el cota mai mare) - cota 1.99 de unde rezulta un castig tot de 510.88 Euro. Asadar, indiferent daca castiga Gheorghe sau Ion, noi ne alegem cu 510.88 Euro in loc de 500 pariati. Pariul plasat e sigur! Repetat in fiecare zi ar putea aduce un castig relativ frumusel in timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu