duminică, 16 octombrie 2011

Laptop second hand in magazine online

Unele persoane nici nu vor sa auda de achizitia online a unui calculator ori a unui laptop second hand chiar daca acestea sunt comercializate de catre o firma specializata, firma ce ofera factura si garantie de 12 luni conform legilor in vigoare. Acest lucru se intampla deoarece pe piata exista din pacate si multe site-uri in spatele carora se afla persoane rau-intentionate si nu firme specializate, ori firme neserioase. Proverbul "Nu exista padure fara uscaciuni" se potriveste de minune si in acest caz. As vrea sa enumar cateva sfaturi pentru cei ce sunt sceptici cu privire la o astfel de achizitie, sfaturi menite sa inlature orice suspiciune asupra site-ului si a firmei ce se afla in spatele acestuia:
  • un magazin online ce se respecta si isi respecta clientii va pune intotdeauna la dispozitia clientilor informatii legate de plata si livrarea produselor, de cum se pot inregistra pe site, de cum pot plasa o comanda, de politica de retururi a magazinului, etc.
  • metodele de contact cu reprezentantii magazinului trebuie sa fie diverse, atat prin telefon, prin email sau printr-un formular de contact
  • numele societatii ce administreaza respectivul magazin online trebuie sa fie prezent pe site, o descriere de tip "Despre noi" in care sa fie prezentata firma ar fi ideala
  • adresa sediului societatii trebuie sa fie facuta publica pe site
Acum ca am inlaturat suspiciunile asupra entitatii ce se afla in spatele magazinului online, e timpul sa ne indreptam atentia catre rafturile acestuia si sa vedem ce ne ofera. De obicei cei care sunt neseriosi ori au de gand sa va pacaleasca vor apela la trucuri vechi, trucuri prin care vor afisa preturi foarte mici pentru produse foarte bune. Aici se potriveste zicala "Daca e prea ieftin ca sa fie adevarat inseamna ca asa si este". Sunt intr-adevar si cazuri in care unele produse se afla la promotie datorita faptului ca firma ce le comercializeaza incearca astfel sa se pozitioneze pe piata insa aici trebuie sa tineti cont de sfaturile precedente iar daca firma inspira incredere inseamna ca totul e ok.

Un produs second hand, indiferent de marca sau categoria din care face parte trebuie sa beneficieze de o garantie de 12 luni si bineinteles, sa fie insotit de factura. O problema destul de des intalnita la produsele second hand le reprezinta imaginile acestora, imagini care nu intotdeauna arata exact nuanta de culoare, ori aspectul acestuia, cel mai bine e sa contactati reprezentantii magazinului online si sa-i intrebati cum arata fata de poza respectivul produs.

Un alt avantaj al produselor second hand comercializate de firme specializate il reprezinta testarea acestor produse inainte de a fi vandute, lucru pe care probabil un comerciant de ocazie nu-l face sau daca il face nu o va face precum un specialist.

Si ultimul avantaj, dar nu cel din urma pe care vreau sa vi-l aduc la cunostiinta este faptul ca majoritatea calculatoarelor si laptopurilor second hand sunt de firma. In cazul laptopurilor nu este o surpriza insa in cazul unitatilor pc, este. Una e sa ai o unitate Dell sau HP si una e sa ai o unitate asamblata printr-un depozit anonim.

De incheiere pot spune ca un client ce tine cont de informatiile de mai sus nu va avea probleme la achizitionarea de laptopuri ori de calculatoare second hand.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu