miercuri, 12 octombrie 2011

Optimizarea onpage a unui site

Avand in vedere ca exista online milioane de site-uri si ca numarul acestora creste cu fiecare minut, putem afirma ca este aproape imposibil sa ai rezultate bune in motoarele de cautare fara sa-ti optimizezi site-ul din punct de vedere seo.
Un studiu recent arata ca 85% din utilazatorii de internet folosesc motoarele de cautare pentru a cauta informatii sau pentru a cumpara produse. Acest lucru nu se poate neglija.
Care sunt primii pasi care trebuie sa-l faci pentru optimizarea unui site?
- Cuvintele cheie: in primul rand cuvintele cheie trebuie alese cu grija, astfel incat sa obtii cele mai bune rezultate fara sa muncesti prea mult. Aici ma refer la faptul ca poti alege cuvinte prea generale , cu o concurenta extrem de mare. Ca sa urci site-ul in topul Google pentru un asfel de cuvint cheie este nevoie de multa munca si mult timp. La sfarsit , dupa ce reusesti , este posbil sa-ti dai seama ca desi cuvantul respectiv iti aduce vizitatori…ei bine …vizitatorii nu se transforma in clienti. De aceea cuvintele cheie trebuie alese cu multa grija.

- Meta tagurile : meta tagurile au o importanta deosebita pentru motarele de cautare. Dintre acestea cel mai important este tagul “meta title”. Trebuie avut in vedere ca aceste meta taguri sa fie relevante pentru site-ul optimizat si ca acestea trebuie sa fie diferite pentru fiecare pagina a site-ului in parte.

- Continutul site-ului: este foarte important sa ai continut unic si relevant pentru nisa site-ului tau. In ultima perioada Google a recurs la numeroase update-uri care penalizeaza continutul duplicat.

Acestea sunt doar cateva sfaturi despre cum sa-ti optimizezi onpage site-ul. Pe langa cele prezentate trebuie lucrat mult la promovarea site-ului prin obtinerea de linkuri de pe alte site-uri. Dar despre acest aspect o sa vorbim in alt articol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu