luni, 10 octombrie 2011

O noua carte de bucate

Multe gospodine considera ca o buna bucatareasa cunoaste retete multe din cap. Desi in anumite situatii limita trebuie sa stii pe de rost cantitatile exacte si modul de preparare a diferitelor feluri de mancare, totusi pentru a fii bucatareasa familiei nu trebuie sa iti faci capul patrat cu multe liste cu ingrediente ci trebuie sa fii dispusa sa inveti.

Fie cumperi carti de bucate fie alegi varianta mai la indemana deschizi computerul si cauti in google , iti apar o gramada de retete scrise si chiar filmulete in care ti se arata exact cum se face.

Daca alegi sa fii dispusa sa inveti poti face progres rapid, poti invata retete noi, te poti inspira din bucatariile altor tari fara a da o avere pe carti de bucate si in felul acesta vei ajunge sa fii mai buna decat daca ai face doar retete invatate pe de rost si ai avea un numar redus de optiuni. Secretul e sa fii dinamica si sa nu te plafonezi, nu trebuie sa privesti nedumerita si intrebatoare spre camara, treci la tastatura scrie cateva cuvinte si obtine insiratie fa o reteta identic cu una pe care o gasesti sau combina-le, improvizeaza si descopere gusturi si arome noi! Nu astepta sa iti vina inspiratia caut-o!

Cu privire la condimenetele noi in tara noastra testeaza-le si fii sigura ca iti plac sau plac familiei tale – nu orice condiment exotic sau modern, extrem de laudat si cu nume pompos se ridica la nivelul asteptariilor sau al laudelor. Folosteste-ti cunostintele de pana acum fii gata sa le imbini cu elemente noi, fii creativa si astfel gatitul va fii o placere!

Acestea fiind spuse, va invit sa aruncati o privire urmatoarele retete: papanasi, sau poate te atrage ciocolata de casa sau poate vrei sa incerci alte prajituri rapide. Sunt cu adevarat delicioase!

Pofta maxima!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu